Første etappe


Stjørdal-Øfstivollen 16 km


Idag nøt vi en rolig og lat morgen, med digg hotellfrokost og en dusj. Pakket nok en gang, i et forsøk på å reduser mengden bagasje, og endte opp på 19,5 kilo. Det får gå. Tone Lise imponerer med «lette» 13,5 kg.

Klar for avgang🥰


Vi har blitt enige om å starte dagen med litt yoga, vonde rygger og diverse andre vondter, blir litt bedre etter tøy og bøy. Godt for hodet også. Tone Lise er yoga-sjef, hun er god på det.

Deretter starter vi turen vår med en taxi til Stjørdal, for å starte på selve ekspedisjonen. Det kalles faktisk for en ekspedisjon, uten at jeg vet hvilke kriterier som ligger til grunn for å kalle en tur det. Vi gledet oss iallefall, og møtte spente opp på DNT Nord Trøndelag i Stjørdal. Der fikk vi vårt første kodeord, vi må samle kodeord på alle hyttene, for å få turen godkjent.

Turen starter faktisk med ca en mil på vei, asfalt så langt du kan se. Det røyner på i legger og føtter, så vi var glade da vi endelig kunne svinge ut i terrenget mot Øfstivollen.

Der var mye myr og vått, det hadde vi sett på kartet, så der gikk ikke lang tid før Tone Lise var gjennomvåt, så hun turet rett på, mens jeg måtte forsøke å unngå endel vann, dersom mine Crispi blir gjennomvåte, trenger de en uke på å tørke. Tone Lise har heldigvis skoskift til imorgen. Været på turen idag var bedre enn forventet, god temperatur men enkelte småbyger. Nok til at vi på et tidspunkt måtte få tatt trekket på sekkene. Mildt og godt, så det gikk fint å bare bli litt våte. Uvant terreng, annerledes enn vi er vant med, mye skog og små voller opp og ned. Veldig fint område.

Da vi etter ca 16 kilometer med hhv 13,5 og 19,5 kg på ryggen, skimtet hytta i skogbrynet, ble vi veldig fornøyde.

Hytta lå idyllisk til, og var veldig fin. Vi har en forpliktende avtale oss i mellom om yoga om morgenen, og felles uttøying ved ankomst hytta. Deretter måtte vi fyre, bytte klær, få i oss litt mat, og slappe av.

Dette er en halvveis privat hytte, uten matlager, så det stod en Real-turmat på menyen idag. Vi har masse knask og snadder med oss, så det mangler ikke noe her. Jeg hadde til og med en cider i sekken, den smakte ekstra godt.

Nå gleder vi oss til fortsettelsen imorgen, da skal vi gå til Kvitfjellhytta som ligger ca 15 km herfra.

Godt med fyr i peisen for å varme og tørke oss og klærne.
Dagens a’la carte😋
Dette innlegget ble publisert i Ferien 2021 og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Første etappe

  1. Bent sier:

    Hei
    Du burde kunne komme lenger ned i vekt siden dere går hytte til hytte. Jeg hadde 24.5kg på våres tur i sommer, det er litt for tungt. Nina hadde 14-15kg. Men det bli jo litt når det er telt. Forsatt god tur 😉😉

    Likt av 1 person

  2. Svanhild sier:

    Med det du drakk i dag, er sekken din nede i 19 kg🤣😉 God tur videre.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar