Videre til Siem Reap


Idag er nok en reisedag, vi skal forflytte oss den siste lange distansen, fra Pnom Penh, til Siem Reap. Derfor bestemte Anna og jeg oss for å ta en joggetur. Så vi hadde en flott tur langs elvebredden av Tonle Sap River. Godt å bevege seg litt, før en lang busstur, det er ca 6 timers kjøring mellom disse to byene.

Helt fascinerende, hele byen koker av liv, alt så tidlig om morgenen, gatene var stappfulle av folk, kl 0630 om morgenen. Noen jobber, og klargjør til å åpne butikken, en haug med mennesker drev med ulike aktiviteter langs elven: fotvolleyball, tai chi, yoga, badminton osv. Andre bare «henger», som de gjør resten av dagen også.

Flere av tuc-tuc sjåførene sover i tuc-tucene, de henger bare opp en
hengekøye baki, så faktisk ganske behagelig ut. Guiden vår sa at de er ikke hjemløse, men at de ofte sover der for å spare bensinen. Bensinen er dyr her, lønningene tatt i betraktning. Det koster ca 5000 riel, pr liter, noe som tilsvarer ca 7,5 NOK. En vanlig månedslønn er ikke mer enn et sted mellom 1000 og 3000 NOK, så de tjener ikke mye.

Da har det blitt en joggetur i hver by, unntatt HCMC, der var der ikke noe egnet sted å jogge, bare masse trafikk, og veikryss overalt. Godt fornøyd med det, satser på å få til en tur i Siam Reep og Bangkok også.

Veistandarden hjemme i Norge, vil jeg ikke høre en eneste klage på. Tenk deg den mest humpete veien du tør kjøre på i frykt for å ødelegge bilen, så
kan du doble antallet og størrelsen på humpene, så begynner du å nærme deg den veien som går mellom
Pnom Penh og Siam Reep, og det var sånn i mange mil, kun humpete grusvei. Det humpet så mye at sekken og tingene, ikke kunne ligge i setet, da falt det bare på gulvet. Det er den verste veien jeg noensinne har kjørt på. Heldigvis ble den bedre etter et par mil.

Et sted langs veien idag, hadde vi et stopp, i «Spider City», her selger de både levende og døde edderkopper, kakkerlakker og andre insekter, samt grillede småfugler.

Alt er lagt opp, for turistene, utrolig å se hva de gjør for å overleve. Forstår de jo godt, det fører jo til at alle stopper der.

Idet du skal prøve å gå ut av bussen, omringes du av de nydeligste
småungene du noengang har sett, minst 20-25 stykker, noen vil selge ananas,bananer, mango osv, mens andre bare tigger. Det er det eneste de vet, for å overleve. Jeg kjøpte litt frukt, men vi kan jo ikke kjøpe av alle heller. De hadde de flotteste fruktbodene, alt ser så flott ut, og smaker så nydelig.

Det regnet da vi kom til Siem Reap, bare andre gangen der kommer en byge på hele turen, så det har vært over all forventning.

Jeg ble utskjemt av å ha eget rom så lenge, selv om Liz er kjekk og grei, så er det deilig å trekke seg tilbake til et eget rom, når du har vært sammen med «fremmede» hele dagen. Derfor bad jeg guiden diskret, om å ordne eget rom til meg, så betaler jeg heller litt. Liz vet det ikke, hun tror bare de hadde gjort feil… Herlig, så kan jeg gjøre som jeg vil…

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s