Pnom Penh


Igår kveld var vi på en times cyclo-tour, rundt i byen, det var en fin måte å se byen på.

Buddhisme har alltid vært den viktigste og største religionen i landet, men de siste tiårene, har flere andre religioner også fått fotfeste. Der finnes ca 90 buddhist templer, bare i Pnom Penh. Munkene lever på å tilbe buddha, og tigge mat/penger.

Kambodsja er idag et kongedømme, men det nedarves ikke automatisk. Når den forrige kongen, som idag er 90 år, abdiserte, valgte de allikevel hans sønn til konge. Dagens konge er 60 år, og fortsatt singel.
Statsministeren i landet, har vært statsminister siden 1985. Han er populær, og gjør en god jobb. Der er valg her hvert 5. år, det neste i 2013. Ca 90% av befolkningen her i landet, stemmer ved valg. De er veldig opptatt av å utøve sin demokratiske rett.

De jentene som er heldige å få jobb på fabrikkene, som produserer klær, har en lønn på ca 1000,- pr mnd. Av dette bruker de kun halvparten selv, og sender resten hjem til sine fattige foreldre. Jentene leier som oftest en leilighet, nær fabrikken, til ca 70 USD pr mnd, som de deler med en annen jente, slik at leien blir halvert.
Inntrykket vi får fra guiden, er at de fleste mennene er latere, de vil bare henge rundt, de drikker mer, og er ikke så motivert for å jobbe som jentene.

Lunsjen idag, hadde vi på et sted kalt «Friends», som er en organisasjon, som hjelper gatebarn bort fra gaten, ved å lære dem å lage mat og servere i restauranten.

Maten var kjempegod, og det var sånn en herlig kontrast til det fæle vi har sett tidligere idag. Alle disse smilende kjekke ungdommene, som har fått en ny sjanse, og som er virkelig takknemlige og hardtarbeidende.

Etterpå var det tid for turens 4. massasje, denne gangen et sted som kalles «Seeing hands massage center», det er blinde massører, og dette gir dem en sjanse til å forsørge seg selv. Det var en utrolig deilig massasje.

Deretter gikk vi likegodt tilbake til Friends, og fikk pedikyr, fotmassasje, dessert og et glass rødvin. Føles liksom ekstra greit å bruke penger, når du vet det går til et godt formål samtidig som vi koser oss.

Ikke akkurat Lyse:

Familien på tur:

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s