Vietnamkrigen/tunellene


HCMC har ca 8,5 milioner innbyggere, og ca 4,5 millioner mopeder/motorsykler.
I tillegg til ca 2 millioner sykler, trafikken er tett, så vi kan bare forestille oss hvordan det ville vært uten mopedene 🙂 🙂 der er alltid kø på bensinstasjonene, selv om der er mange av de.

Tunnelene vi besøkte idag, ble gravd for hånd, med bare en hjemmelaget rake og et bambuskurv, til å sope jorden oppi, for så å frakte den ut. Et enormt arbeid. Der er tre nivåer av tunneler, øverste nivå var 4 meter dyp, det neste 6 meter, og de dypeste på 8 meter.

Det er sterke historier som det berettes om, og de fleste vi har hørt, er fortalt fra amerikanernes side. Det var fascinerende å få vite mer om hvordan det artet seg for vietnameserne. Kunne ha skrevet masse om dette, men det går litt sent på I-phonen.

Etterpå besøkte vi en «ukjent» restaurant, som guiden ikke kjente til, og der krøp der kakerlakker på størrelse med 20 kroninger, rundt på veggene, så det blir første og siste gangen Thye tar noen med der. Det var guiden som insisterte, så antakelig var det en fetter av han sin restaurant eller noe.

Så ville de andre på museum, men dere som kjenner meg, vet hvor glad jeg er i det. Så da ruslet jeg rundt i byen, hadde et glass rødvin, shoppet på det velkjente Ben Thanh markedet, og rett og slett nikoste meg. Greit med et besøk i tunnellene, men der får være måte på krigsinteresse… HCMC er enkel å finne frem i, tross størrelsen, så det ble en fin ettermiddag.

Jeg har vært heldig så langt, og har fått bodd alene på et dobbeltrom, da ingen andre damer reiser alene. Imorgen tidlig forlater 3 stykk oss, og 3 nye kommer inn. Så det medfører at jeg nå skal dele rom med en av nykommerne, nesten som i reality shows dette her. Jeg vet ingenting om dama, annet enn at hun heter Elisabeth, så det blir spennende. De nye skal bli med oss til middag ikveld.

Imorgen skal vi på dagstur, og båtcruise i Mekong Delta.

Goodbye for now.

Klem fra globetrotteren i Vietnam

Dette kaller jeg en ordentlig tusenbein:

Felle laget for å drepe amerikanere:

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Vietnamkrigen/tunellene

  1. målfrid andersen sier:

    utenom kakkelakka og enorme tusenbein hørres det utroligt spennande ut, kos deg videre:))

  2. blueluer sier:

    skrekkfilmstørrelse på det tusenbenet! hvor stort var det?? OMG!

    Marianne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s