HCMC


Vel fremme i Ho Chi Minh City, flyturen var fin, jeg sovnet før vi hadde lettet, og våknet rett før landing. Imponerende god standard på flyet. Flyplassen i Danang er nettopp utvidet, så det var en forholdsvis romslig, og veldig moderne flyplass.

Ho Chi Minh City,( forkortet HCMC), er en ordentlig storby, masse liv og røre, og den sover aldri. Dette er også det første stedet guiden har advart oss mot lommetyver, og mopedister som snapper sekken din idet de kjører forbi. Så her må vi være litt mer på vakt.

Vi var og spiste Phu, som er en typisk Vietnamesisk nudelsuppe, veldig godt.

Vi var på et meget enkelt, men populært sted, som ble ekstra populært etter at Bill Clinton var der og spiste i 2000. Jeg hadde en large Phu, en ananas milkshake, og en flaske vann, hele herligheten kom på 117000 Dong, som er ca 40 NOK.

Det er utrolig med alle mopedene, men det er jo logisk og, det ville aldri gått hvis alle skulle hatt hver sin bil, men fascinerende er det uansett.

Idag fikk vi regn for første gang på turen. Jeg stod og hang utenfor en Converse butikk, og ventet på de andre,( jeg er alltid først ut av butikkene, hvis jeg i det hele tatt gidder gå inn) da det helt plutselig bare øste ned noe ganske vanvittig, herlig og. Det regnet,lynte og tordnet i ca 10 minutt, så var det over like plutselig som det startet. Rart å se at når det regnet, så hadde plutselig alle mopedistene regnponchoer på seg, og de var i all slags størrelser, så de dekket alle på mopeden enten de var 1 eller 4 på en moped, og ja- 4 er ganske vanlig….

Imorgen skal vi besøke cu Chi Tunnels, disse ble bygget av frigjøringsfronten i Vietnam, under Vietnamkrigen(ca 1955-1975), og ble brukt som skjulested, samt som hemmelige passasjer. Opprinnelig var der ca 200 km, men bare ca 120 av disse er bevart idag.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Ett svar til HCMC

  1. Ruth sier:

    Hei Gunn:-). Følger bloggen din hver dag, for en fantastisk reise du er på! Så kjekt å lese hva du opplever, ha en flott tur videre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s